Käsikirjoitus ja suunnittelutyö tilalliseen teatteriesitykseen matkasta järkkyvään mieleen ja reiteistä takaisin maailmaan

Tässä projektissa on tarkoitus luoda kommunikointia erilaisten mielten välille, erityisesti niiden, jotka eivät ole koskaan hajonneet ja niiden, joissa paine on aiheuttanut musertumisia ja halkeamia siinä määrin, että mielen katsotaan häiriintyneen. Pyrkimys ei kuitenkaan ole selittää auki, millaista on olla mielenterveyspotilas tai vain kertoa tarinaa matkasta mielenterveyteen. Pyrkimys on rakentaa kokemuksellisia installaatioita ja immersioita, kohtauksia ja kohtaamisia, joissa on mahdollista saada kiinni siitä, miltä toisen mielessä tuntuu.

Projekti pohjautuu omalle kokemuksille sairastumisesta ja parantumisesta, ja siitä huomiosta, kuinka käsittämättömän helppoa on nyt / kuinka käsittämättömän vaikeaa oli ennen – esimerkiksi nostaa paita lattialta tai ostaa ruokaa. Se alkaa käsikirjoituksesta, suunnitelusta ja muiden kokemusten keräämisestä, näkökulmien etsimisestä ja etenee kohti esitystä, jossa tärkeitä asioita ovat tilan ja ajan käsitteet, tiivistyminen, mustavalkoisuus ja nyanssoituminen.

On rohkeaa tutkia mielen järkkymisen ja toipumisen kautta sitä, kuinka erilaisten linssien läpi maailmassa elävien havainnoitsijoiden välille saadaan luotua vuoropuhelua. Rohkeaa ottaa käyttöönsä se, mikä on järkyttänyt tasapainon ja tehdä siitä jotakin, millä pääsemme lähemmäs toisiamme. Olla haavoittuvaisena ja siksi ehjänä pyrkimässä dialogiin, kamppailla sen puolesta että hyväksyntä ja ymmärrys kasvavat – eivät leimat, lokerot, määritelmät, ulkopuolisuuden kokemus, vaikeneminen ja
häpeä.

#boldmaker #rohkeatekijä #koneensäätiö #apuraha

Published by jennitiera

I'm a playwright & poet from Finland and in love with Ireland. My work is often beautiful and disturbing, and some of the writers I've been compared to are Suzan-Lori Parks, Sarah Kane, Virginia Woolf - to name the three I'm most aspiring to reach while learning more about how words, rhythms, sentences, ideas, embodiments and wilderness tie together as works of literature.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: